به گزارش شهرآرانیوز، با کم رنگ شدن سایه تهدیدات جنگی و افزایش آرامش سیاسی، بازار سرمایه واکنش مثبتی در دو روز اخیر از خود به نمایش گذاشت.
در روز جاری و پس از پایان وقت معاملات شاخص اصلی تالار شیشهای با رشد بیش از ۲۷ هزار واحدی به کانال ۲.۳ میلیون واحدی صعود کرد.
شاخص کل هموزن نیز امروز توانست ۸۴۴۶ واحد و شاخص فرابورس ۲۸۹ واحد به ارتفاع خود بیفزایند.
ارزش معاملات بورس در روز جاری به بیش از ۶.۴ همت رسید.
فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی، شبندر و وبملت ۷ نماد بورسی بودند که بیشترین تاثیر مثبت را در جریان معاملات امروز بر شاخص کل داشتند.
با وجود شرایط سبزپوشی دو روز اخیر بازار سرمایه، سوال اینجاست که بورس تا چه زمانی به مسیر صعودی خود ادامه خواهد داد؟
در این رابطه محسن عباسی کارشناس مطرح بازار سرمایه در کانال شخصی خود نوشت: پاسخ به این سوال از دو منظر قابل بررسی است.
از منظر تکنیکالی، شاخص در کوتاه مدت توانایی رسیدن به محدوده ۲.۵ میلیون تا ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار واحد را داراست و به نظر میرسد آرامش نسبی سیاسی بتواند شاخص را تا محدوده فوق به بالا پرتاب کند.
در کوتاه مدت برای عبور از این منطقه نیاز به حجم معاملات بالا داریم که خود نیاز به یک محرک بنیادین نظیر افزایش نرخ دلار نیمایی و یا کاهش نرخ سود بانکی و ... دارد. یعنی برای افزایش p.e بازار نیازمند تغییر در متغیرهای بنیادین بازار هستیم.
در میان مدت، اما با داستان متفاوتی روبرو هستیم.
از منظر بین بازاری، بازار بورس حرکتی را برای جبران عقب ماندگی خود از سایر بازارها آغاز کرده است و احتمالا به مرور با مشوقهای بنیادین شاهد جذب بیشتر منابع به بازار خواهیم بود. دلار و سکه فعلا تا مدتی در حالت رِنج خواهند بود و این فرصت برای بورس پیش آمده است تا عقب ماندگی خود را جبران کند.
به نظر من کلید رشد بورس در دستان خود دولت است و با یک سیاستگذاری صحیح میتواند نقدینگی سرگردان را در سال ۱۴۰۳ و حتی ۱۴۰۴ به سمت بورس هدایت کند.
توصیهام به سهامداران نگهداری سهام و فرصت دادن به پورتفوی بورسی است، زیرا p.e بازار بسیار پایین است و هرگونه تغییر در نرخ بهره و یا بهبود نرخ نیمایی دلار میتواند افزایش چشمگیری در قیمت سهام ایجاد کند، ضمنا رکود بازارهای موازی فعلا به نفع بورس است.